Jämi

Jämi sijaitsee Satakunnassa Länsi-Suomen läänissä Jämijärvellä. Jämi sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Tampereelta ja Porista (noin 75 km). Pääkaupunkiseudulta Jämille ajaa noin kolmessa tunnissa. Jämiltä on matkaa Ikaalisiin ja Kankaanpäähän n. 25 kilometriä.


Näytä suurempi kartta

Maisemat jylhät, harrastusmahdollisuudet monet

Jämin alue kuuluu harjujensuojeluohjelmaan ja osa alueesta on luonnon-
suojelualuetta harvinaisine kasveineen.

Jämi luonto

Kesällä Jämin maastossa on elämyksellistä vaeltaa, sillä alueen luonto on
monimuotoisuudessaan harvinainen. Sieltä löytyvät Suomen korkeimmat
harjut, syvät suppamuodot ja kirkasvetiset lähteet, kuten Uhrilähde ja
Kylmänmyllynlähde. Talvella Jämin kankaat peittyvät paksuun lumivaippaan.

Alue sopii erinomaisesti retkeilyyn ja hiihtoon. Reittien varrella on useita
taukopaikkoja, kotia ja laavuja.

Jämillä on monia aktiviteettivaihtoehtoja. Voit tulla itseksesi, perheesi tai vaikka yrityksesi henkilökunnan kanssa viettämään päivää tai viikonloppua. Olosi mukavaksi hotellin palvelujen lisäksi tekevät erilaiset ohjelmapalvelut kuten

  • melontaretket
  • ratsastusvaellukset
  • värikuulapelit
  • talvigolf
  • patikointi-, sauvakävely- ja lenkkeilypolut sekä lumikenkäretket
  • maastopyöräreitit
  • kattava latuverkosto (myös valaistuja latuja)
  • moottorikelkkailu- ja mönkijäretket
  • laskettelurinne vuokravälineineen

Karttoja reiteistä ja laavupaikoista voit ostaa Lomahotellilta. Suurin osa reiteistä lähtee Lomahotellin pihapiiristä. Lomahotellin läheisyydessä Soininharjun päällä on lintutorni, josta on mahtavat maisemat Jämin alueelle ja läheisiin pitäjiin.

Lomahotellin kupeessa harjun juurella on myös leirintäalue telttailuun ja asuntovaunulla leiriytymiseen. Leirintäalue maksetaan Lomahotelli Jämille ja sieltä voit lunastaa myös sähköpaikan itsellesi.

Näiden lisäksi Hiihtotunneli tarjoaa mahdollisuuden hiihtämiseen ja curlingin pelaamiseen. Jämin alueella toimii monia ohjelmapalveluyrittäjiä, jotka järjestävät toiveiden mukaista ohjelmaa.

Ostoksia ja tekemistä Jämin ympäristössä

Jämijärveltä löytyvät Jämin Rahtipalvin (Jämintie 4 A, Jämijärvi) sekä Univisio Oy:n tehtaanmyymälät (Teollisuustie 4, Jämijärvi),  joista voit tehdä edullisia löytöjä kotiin vietäväksi.
Kankaanpäässä n. 25 km päässä sijaitsee Reiman tehtaanmyymälä (Jämintie 14, Kankaanpää), jossa myydään mm. Reiman, Lassien ja Tuttan lastenvaatteita.

Lapsiperheille mukavaa tekemistä ja näkemistä tarjoavat Ikaalisissa n. 25 km etäisyydellä sijaitseva Ti-Ti Nallen Talo (Wegeliuksenkatu 5, Ikaalinen) sekä Ikaalisten Kylpylän Vesitropiikki (Hämyläntie 2, Ikaalinen).


Toteutus JJ-Net Group Oy